Logo

Maatschappelijk verantwoord werkgeven: pak jouw rol als HR

Maatschappelijk verantwoord werkgeven: pak jouw rol als HR

30 sep 2024
Maatschappelijk verantwoord werkgeven.png

Maatschappelijke ontwikkelingen zoals diversiteit en inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verduurzaming zijn niet meer weg te denken van de HR-agenda, en met de komst van de CSRD wordt dit nog belangrijker. Maar hoe geef jij hier vorm aan binnen jouw organisatie?

Maatschappelijke ontwikkelingen zoals diversiteit, inclusiviteit, gelijkwaardigheid en verduurzaming spelen een steeds belangrijkere rol op de HR-agenda. Met de invoering van de CSRD krijgt dit nog een extra impuls. Dit vraagt veel van werkgevers, bij AWVN noemen ze dit 'Maatschappelijk Verantwoord Werkgeverschap'. Maar hoe geef je dit in de praktijk vorm binnen jouw organisatie?

HR heeft een cruciale rol in hoe deze thema’s besproken worden binnen de onderneming, vooral in de samenwerking tussen bestuur, toezicht en medezeggenschap. Hoe kan HR bijdragen aan het op de agenda zetten en bespreken van deze onderwerpen?

De Alliantie Medezeggenschap en Governance (AMG) nodigt je samen met AWVN van harte uit voor een inspiratiebijeenkomst op woensdagmiddag 23 oktober. Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor CHRO’s en HR-directeuren/managers en gaat over de rol van HR bij het vormgeven van Maatschappelijk Verantwoord Werkgeverschap in de organisatie en in de dialoog binnen de governancedriehoek.

Tijdens deze bijeenkomst bespreken we wat Maatschappelijk Verantwoord Werkgeverschap (MVW) precies inhoudt en krijg je waardevolle praktijkvoorbeelden te horen. Ook ga je in gesprek met andere HR-professionals over de impact van MVW op jouw organisatie.

Met bijdragen van Anne Megens (directeur beleid AWVN) en Maarten van Beek (Global HR Directeur bij ING Retail Banking en toezichthouder) belooft het een waardevolle en interactieve middag te worden. We hopen van harte dat je erbij bent!

Meld je hier aan.

De bijeenkomst is gericht op HR-professionals die op strategisch niveau binnen hun organisatie opereren en vindt plaats op woensdag 23 oktober van 16.00 tot 18.00 uur. Na afloop is er een netwerkborrel.
Locatie: SER, Bezuidenhoutseweg 60, 2594 AW Den Haag

Na bevestiging van je aanmelding door de Alliantie Medezeggenschap en Governance en AWVN is je deelname definitief.

Onze partners