Logo

Genomineerden NVP HR Award 2024 bekend!

Genomineerden NVP HR Award 2024 bekend!

12 sep 2024
Genomineerden NVP HR Award 2024 zijn bekend.png

De jury van de NVP HR Award heeft de drie organisaties bekendgemaakt die dit jaar meedingen naar de prijs voor het meest innoverende en inspirerende HR-beleid van Nederland. Het betreft Koppert Cress BV, T.EN Netherlands B.V. en Top Employers Institute.

Dit jaar kijkt de deskundige vakjury naar Employee Wellbeing: welk beleid is er binnen een organisatie ontwikkeld en geïmplementeerd om de mentale, fysieke en emotionele gezondheid van de medewerkers te ondersteunen in de verschillende levensfasen waarin zij zitten.

Op basis van het thema en de initiële assessment van de inschrijfformulieren heeft de vakjury uit de inzendingen Koppert Cress BV, T.EN Netherlands B.V. en Top Employers Institute genomineerd voor de NVP HR Award 2024.
 

Juryvoorzitter Daniel Bosman: “Onze felicitaties voor de genomineerden! Als jury zijn we verheugd om te zien dat dit thema steeds meer integraal deel uitmaakt van het HR beleid van vele organisaties. Wij kijken ernaar uit om de genomineerden te bezoeken en te vernemen hoe zij dit hebben bewerkstelligd.”

Jurybezoeken

De komende periode worden de genomineerden door de juryleden bezocht en verder getoetst. Hierbij kijken we naar de volgende criteria:

  • De manier waarop het Employee Wellbeing beleid is vormgegeven; welke deelaspecten zijn meegenomen in het beleid en op welke wijze zijn deze uniek en of hebben deze toegevoegde waarde voor de organisatie?
  • De mate waarin doelen op het gebied van Employee Wellbeing zijn bepaald en vastgesteld bijvoorbeeld door middel van meetbare KPI’s en daaraan gekoppelde rapportages. Alsmede hoe deze tot stand zijn gekomen; wellicht in co-creatie tussen management, HR en werknemersvertegenwoordiging
  • De mate van betrokkenheid van de werknemers en het management van de organisatie bij het bepalen, bij de daadwerkelijke invoering en verdere opvolging van het Employee Wellbeing beleid
  • De daadwerkelijke resultaten die het Employee Welbeing beleid heeft opgeleverd voor de organisatie

Uitreiking

De uiteindelijke winnaar van de NVP HR Award 2024 wordt donderdag 28 november tijdens een feestelijke avond bekendgemaakt.

Over de NVP HR Award

De NVP HR Award, voorheen HR-Proffie die sinds 2004 jaarlijks wordt uitgereikt, is een initiatief van NVP en mede mogelijk gemaakt door Berenschot, SkillsTown, Human Capital Group en De Atleetfabriek. Doel van de prijs is het tonen van innovatieve en inspirerende ontwikkelingen op het gebied van HR in Nederland. De vakjury bestaat dit jaar uit Daniel Bosman (Technip Energies), Graciela van der Stroom (Total Specific Solutions), Arno Molenaar (NVP bestuurslid Young Professionals), Jan de Kramer (AWVN), Karina van de Voorde (Tilburg University), Frederique Spannenburg (Berenschot) en Martijn Wiertz van Rabobank (de vorige winnaar van NVP HR Award).

https://www.nvp-hrnetwerk.nl/nl/hr-award

Onze partners