Als je met je bedrijf onder een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) of bedrijfstakpensioenfonds (bpf) valt, dan moet je aan een aantal verplichtingen voldoen. Vaak is het aansluiten bij een bpf-regeling daar één van. In sommige gevallen kun je ervoor kiezen om je eigen pensioenregeling te behouden. Dat kan prettig zijn, want voor veel medewerkers is pensioen een belangrijke arbeidsvoorwaarde.
Het juiste pakket voor later
In de podcast Zicht op Zaken spreken Jaap Jongbloed en Sjoerd Wasserval (Bukom, specialist in recycling) over pensioen. Sjoerd vertelt: “Ik wil dat de mensen trots zijn op het bedrijf, maar dat ik dat zelf ook kan zijn. En dat lukt alleen als ik weet dat ik medewerkers naast een baan ook het juiste pakket voor later kan bieden. In plaats van aan de voorkant een euro per uur meer te betalen kun je ook zorgen dat het aan de achterkant goed is geregeld.”
Beluister de podcast hier
Hulp bij een passende, duidelijke regeling voor jouw medewerkers
Of je onder een cao/pbf valt of niet, het is altijd verstandig om een pensioenspecialist in te schakelen. Die helpt je met jouw regeling, maar ook met de communicatie rondom je regeling. Want het pensioen voor je werknemers regelen is één, het duidelijk uitleggen is weer een andere uitdaging.
Lees het verdiepende whitepaper
Pensioen is voor veel mensen complexe materie. Daarom schreef Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs er een whitepaper over.
- Wat een cao en een bedrijfstakpensioenfonds-regeling is.
- Waar u rekening mee moet houden als u zich moet sluiten bij een cao of bpf.
- Hoe u uw pensioenregeling up-to-date kunt houden.
- Wat u moet weten over Wet pensioencommunicatie en Wet toekomst pensioenen.
- Hoe een pensioenadviseur u hierbij kan ondersteunen.