Logo

Over Van werkdruk naar werkgeluk op basis van data

Van werkdruk naar werkgeluk op basis van data

18/03 2025
Terug naar overzicht
Online

Deze sessie zal online plaatsvinden. Je krijgt in de aanloop naar de sessie toe een link toegestuurd om deel te nemen.

Dinsdag 18 maart 2025 van 16:00 tot 17:30 uur.

Over een innovatieve en data-gedreven aanpak die organisaties helpt werkdruk te verlagen en bevlogenheid te vergroten.

Doelgroep C-Level, Professionals, Young Professionals, Seniors

Zeer vernieuwend: een data-gedreven weg naar meer werkplezier!

“Ik zit met mijn handen in het haar. Hoe kan ik de negatieve tendens van veel uitval en werkdrukbeleving in mijn organisatie keren?”

Loes de Boer, Co-Founder Qultify, neemt je mee in interessante ontwikkelingen en baanbrekende mogelijkheden op basis van gegevens. 

loes_pf     

Veel organisaties denken dat ze aan de werkdruk moeten sleutelen. Waarom ervaren sommige medewerkers werk als een energieke uitdaging, terwijl anderen uitgeput raken? Het geheim ligt ergens anders... in de balans tussen wat werk vraagt en wat werk geeft! Denk aan taakeisen zoals een hoge werkdruk, lastige deadlines of emotionele belasting – zaken die energie kosten. Daartegenover staan hulpbronnen zoals steun van collega’s, ruimte voor eigen initiatief of kansen om te groeien – factoren die energie teruggeven.

Tijdens deze interactieve kennissessie leer je hoe je deze balans binnen jouw organisatie kunt verbeteren.

Wat je kunt verwachten van de sessie.

Je krijgt inzicht in een innovatieve en data-gedreven aanpak die organisaties helpt werkdruk te verlagen en bevlogenheid te vergroten. We behandelen de volgende onderdelen:

  1. Bevlogenheid door balans.

    Introductie tot het JD-R model
    Het Job Demands-Resources (JD-R) model, bedacht door prof. Arnold Bakker, helpt organisaties begrijpen hoe uitputting en werkplezier ontstaan. We leggen uit hoe een juiste balans tussen hulpbronnen en taakeisen leidt tot meer bevlogenheid, minder verzuim en betere prestaties, en wat je kunt doen om deze balans actief te beïnvloeden.

  2. De knoppen die écht werken.

    Aanpak: JD-R vragenlijst en sociale netwerkanalyse
    Onze aanpak combineert de JD-R vragenlijst met sociale netwerkanalyse om niet alleen inzicht te krijgen in individuele ervaringen, maar ook in waar hulpbronnen en taakeisen binnen de organisatie aanwezig zijn en waar niet of minder.
    • JD-R vragenlijst: Meet hoe medewerkers hun werk ervaren op het gebied van energiebronnen en uitdagingen.
    • Sociale netwerkanalyse: Krijg inzicht in welke hulpbronnen en taakeisen waar in het samenwerkingsnetwerk aanwezig zijn.

    Dit geeft je een helder beeld van waar de knelpunten liggen én hoe deze op organisatie-, team- en individueel niveau kunnen worden aangepakt.

  3. Concrete resultaten.

          We laten zien hoe onze aanpak werkt in de praktijk, met inspirerende voorbeelden!

Waarom je erbij moet zijn.

De toekomst van werk vraagt om een nieuwe aanpak. Organisaties die investeren in de balans tussen taakeisen en hulpbronnen hebben een blijvende voorsprong. Laat je inspireren door deze data-gedreven methodiek en ontdek hoe jij jouw organisatie kunt transformeren tot een plek waar medewerkers floreren.

Mis deze kans niet en meld je aan! 

Onze partners