Logo

Over NVP PRESENTEERT: Prof. Erik Scherder

NVP PRESENTEERT: Prof. Erik Scherder

01/10 2024
Terug naar overzicht
Locatie a.s.r. Nederland - Utrecht

Vitaliteit & Welzijn en de Toekomst van Werk
met Keynotes van Prof. Erik Scherder, Saskia Nijs, Manon van der Lely en als bonus een leuke actieve workshop

Datum & tijd

1 oktober 2024
13.00 - 17.30

Doelgroep C-Level, Professionals, Young Professionals, Seniors
Labels,

Vitaliteit & Welzijn en de Toekomst van Werk

met Keynotes van Prof. Erik Scherder, Saskia Nijs, Manon van der Lely en als bonus een leuke actieve workshop!

> Prof. Erik Scherder

Prof. Erik Scherder is hoogleraar neuropsychologie aan de VU in Amsterdam en hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Hij schreef diverse boeken, zoals "Hoop voor Hart en Hersenen" (2023) en "Hart voor je brein" (2020). Bij het grote publiek is hij bekend geworden door zijn rol als tafelgast bij De Wereld Draait Door en door zijn 3 colleges over het brein tijdens DWDD University.

Tijdens zijn lezingen vertelt Scherder onder andere over de werking van je brein in het algemeen en hoe je ervoor kan zorgen dat je jezelf vitaal en actief blijft voelen. En over de relatie tussen hersenen en verandering, duurzaamheid, duurzame inzetbaarheid, beweging, gedrag, mentale gezondheid, werkstress en creativiteit.

Hoe gaan we om met onze well-being en worklife balance
en hoe beïnvloedt ons moderne, hectische leven eigenlijk ons brein?

Tijdens zijn lezing geeft Scherder inzicht vanuit een wetenschappelijk perspectief, maar ook inzichten die praktisch toepasbaar zijn voor jou als HR-Professional zowel privé als in je werk. 

Erik Scherder weet als geen ander de wetenschap toegankelijk te maken voor zijn publiek!

Bekijk hier de video van Erik Scherder over zijn lezing
  

> Saskia Nijs

Saskia Nijs is medeoprichter van Humain Power. Samen met Carolijne Frank-Myjer helpt zij organisaties bij het realiseren van de future of work. Daarnaast is zij onderzoeker, spreker en bestuurslid. Met haar ruime ervaring in de praktijk, haar bedrijf en wetenschappelijke kennis richt zij zich op de toekomst van werk met mens & technologie. Zij is al meer dan 25 jaar actief op dit snijvlak bij diverse organisaties zoals Microsoft, Philips en KLM.

Hoe creëer je een human workforce
met toekomstgerichte vaardigheden van zowel mens als AI?

Hoewel veel mensen vinden dat AI onze banen lijkt in te pikken biedt AI ons volgens Saskia Nijs juist de mogelijkheid om de future of work te herdefiniëren en meer betekenisvol werk te creëren.
Technologie en mens zorgen samen voor vernieuwing, verandering en verbetering van werk, waardoor arbeidstekorten kleiner worden, AI taken van ons overneemt en mensen juist vaardigheden en competenties ontwikkelen die zo belangrijk zijn voor organisaties en onze maatschappij. Want met behulp van technologie kunnen we heel veel onbenut potentieel van onze huidige medewerkers benutten en de toegevoegde waarde van menselijk potentieel verhogen.
Saskia Nijs deelt tijdens haar lezing persoonlijke inspirerende ideeën over de wijze waarop de HR-Professional zelf de future of work kan realiseren.

De droom van Saskia Nijs is om robots te laten werken zodat mensen meer kunnen leven.

> Bonus

Omdat we snappen dat dit niet alleen een inspirerend maar ook een energie-slurpend programma is, kun je halverwege een energizer workshop volgen. Zo ben je weer helemaal bijgetankt voor deel twee van het programma. Hoe fijn is dat!


Bekijk hier het volledige programma

Gesponsord door

ecclesia_rb_blauw_rand 8f018a39-866d-4d34-9362-f42e614cdbbd Noloc corporate logo staand HR
Atleetfabriek asr-og-image

Locatie
We zijn op 1 oktober te gast bij a.s.r. Nederland in Utrecht. De locatie ligt aan de snelweg en is ook zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Aanmelden
De registratie is geopend, meld je aan via de knop aan de rechterzijde!
Niet-leden zijn ook van harte welkom, tijdens de aanmelding brengen we een bedrag van EUR 50,- excl BTW in rekening.

Kosten
Ben je NVP-lid, dan kun je kosteloos deelnemen.

 

Onze partners